URBAN COUTURE

Urban-couture-arkitekter-Avlebro-situationsplan-01.jpg

VILLA AVLEBRO

-  the big little summer house by the sea -

Type

RESIDENTIAL

 

Program

ca. 800 sqm

 

Client 

PRIVATE CLIENT

 

Location

TROSA, SWEDEN

 

Year

2020 - ongoing

 

Status

UNDER CONSTRACTION

 

 

This summer house for a private client is imbedded in the rock of a sloping terrain overseeing the grand landscape and the sea facing north east. The section follows the sites geography and has a clear division in two parts. A base consists of an indoor pool and spa area with large openings connecting inside and outside. On top, but shifted, lays a two story wooden villa. To maintain the view towards the sea for neighbouring properties the volume is kept as low as possible. From most sides the project is perceived as a one-story villa. Only in section the size and volume becomes really clear.

The oversized, cantilevering pitched roof protects the wooden facade from the tough weather conditions and gives the upper volume a clear expression. The top floor contains rooms for social interaction, like the main kitchen and living room, organised around a centrally placed grand fire place. In plan there is a clear division between spaces for the family and guests.

 

All main rooms have access to a balcony that runs across the length of the facade facing the sea.

The middle floor consists of relaxing spaces, guest rooms, bathrooms and hobby rooms with direct connection to a large terrace, which is situated on the roof of the indoor pool below. A staircase, which is carved into the rock leads to a generous, but intimate spa area with a 20 meter pool. There is also a gym, sauna and relaxing area.

Urban-couture-arkitekter-Avlebro-sektion-01.jpg
Urban-couture-arkitekter-Avlebro-elevation-03.jpg
Urban-couture-arkitekter-Avlebro-elevation-02.jpg